מכלול העבודה באופן תמציתי:
השאלה המנחה בעבודתי הינה: האם מארוול מקיימת שימור או איתגור של סטריאוטיפים על הדמויות הנשיות?
את התשובה לשאלה מצאתי בעיקר בשלב ביצוע החקר על מספר סצנות ובאמצעות שאלות מנחות הנקראות שאלות מסרק. לאחר ביצוע שלב החקר בו ניתחתי את הסצנות על פי שאלות המסרק, הגעתי למספר תובנות ומסקנות שהובילו אותי למציאת התשובה לשאלה המנחה בעבודתי.
מארוול אכן מנסה להביא למסך ייצוג נשי אבל היא עושה זאת בדפוס שבו הדמויות הנשיות "מאמצות" את האופי הגברי ואם הן מוצגות כיותר "נשיות" יש שימוש בסטריאוטיפים נשיים.
אמנם במהלך השנים מארוול ניסתה להביא למסך וגם למאחורי הקלעים ייצוג מגדרי שווה, אבל הדפוס על פיו מארוול בונים את הדמויות הנשיות שלהן, שהוא חד משמעית דפוס שגוי שלא משקף את המשמעות של ייצוג נשי שווה, עדיין לא נמחק. הדמויות הנשיות עדיין נקלעות לסיטואציות בהן ממעיטים בערכן בין אם זה בא לידי ביטוי בדיאלוגים עם דמויות אחרות ובין אם זה בא לידי ביטוי בחוסר פיתוח עלילתי שנובע מהחלטות של היוצרים. עדיין הדמויות הנשיות לא אומרות את ה"מילה האחרונה" כשזה מגיע לקבלת החלטות חשובות ובנוסף הן לא מקבלות את המקום והבמה להראות את עצמן ולהביע את כוחן האמיתי בצורה הכי עוצמתית.
בעקבות שלב החקר עלו שתי דילמות; הראשונה היא דילמת היוצר- קידום התפקיד של האישה לאורך העלילה או מניעת התקדמות של הדמות הנשית. והשנייה היא דילמת הצופה - שימור הסטריאוטיפים גם בחברה בעקבות הסרטים או אתגור הסטריאוטיפים בחברה.
בהקשר לדילמת היוצר- יוצרי מארוול אכן דוגלים במניעת התקדמות של הדמות הנשית וזה בא לידי ביטוי בצורה הכי ברורה בעיניי במוות של נטשה רומנוף הידועה בתור "האלמנה השחורה" בסרט "הנוקמים: סוף המשחק". במשך השנים מארוול אכן שומרת על היותה שוברת קופות בעקבות השמת דגש על הגברים, דבר שבא על חשבון הנשים ברחבי העולם שממשיכות לבקש ומנסות להביא לשינוי.
בהקשר לדילמת הצופה- למארוול כשוברת הקופות פופולרית ברחבי העולם, יש כוח והשפעה רבה על החברה. חוסר השוויון בייצוג נשי והשימוש בסטריאוטיפים נשיים גורם לשימור הסטריאוטיפים בחברה דבר שאכן תורם לשמירת התואר של מארוול כשוברת קופות אך פוגע במעמד הנשים בחברה.