:ממצאי החקר
(הממצאים מסודרים לפי סדר שאלות המסרק)
-
ברוב הסצנות הדמויות הנשיות לובשות את מדי גיבורות העל שלהן או מדים יומיימים מלבד שתי סצנות של נטשה בהן היא לובשת לבוש פרובוקטיבי שכלל הנראה, נועד למקד את תשומת הלב לגוף שלה.
-
ברוב הסצנות לא קיימת אינטראקציה שונה/חריגה בין הדמות הנשית לבין הדמות הגברית. בסצנות שאכן קיימת אינטראקציה מתרחש לרוב זלזול ופקפוק של הדמויות הגבריות כלפי הדמות הנשית בגלל המיניות שלה. ישנה סצנה אחת בה האינטראקציה היא מינית בין הדמות הגברית לדמות הנשית.
-
ברוב הסצנות אין התייחסות למיניות של הנשים.
-
ברוב הסצנות הדמויות הנשיות מבטאות את עצמן באמצעות הכוח הפיזי שלהן ולעיתים באמצעות הכוח הנפשי שלהן. באחת מהסצנות בסרט "הנוקמים-עידן האולטרון", נטשה (אחת מהדמויות הנשיות) משתפת על הליך כירורגי שביצעו בה על מנת שלא תוכל להתקיים כאישה, מדובר במעשה חמור שמעביר מסר שגוי שלנשים אין את האפשרות להחליט על גופן ושהפיכתה של אישה לאמא יכול לפגוע בכוחות שלה.בסצנה הזו ניתן לראות את אחת מהמפעמים המעטות שנטשה חושפת על הכוח הנפשי שלה ומבטאת אותו. הסצנה היחידה (מתוך כל הסצנות שחקרתי) בה הדמות הנשית אינה מבטאת את עצמה היא סצנה מהסרט "איירון מן 3", בה פפר (אחת מהדמויות הנשיות) מקבלת הצעה מאלדריץ' קיליאן בנוגע לפרויקט עבור סטארק תעשיות, אך היא דוחה את הצעתו כי טוני (בעלה) לא יאשר את ההצעה. הסצנה הזו היא למעשה הסצנה היחידה (מכלל הסצנות שביצעתי עליהן חקר) בה לא ניתן מקום ביטוי מלא לדמות הנשית, פפר אומרת שהיא לא יכולה לקבל את ההצעה מהסיבה שטוני לא יאשר אותה, היא לא מביעה את דעתה האמיתית על ההצעה ומסרבת לפיה. בסצנה הזו קיימת מעין "סתירה" גלויה, בתחילתה, האפי (עוזרו של טוני) אומר לטוני שהוא זכה בפפר ושהוא אינו מעריך אותה מספיק, ואכן במהלך כל הסדרת הסרטים של "איירון מן" פפר מגלה חוכמה וחשיבות רבה עבור טוני ועבור קיום הסדרה, אבל כשהיא מקבלת הצעה היא לא זאת שמקבלת את ההחלטה, אלא טוני, כי כביכול "אין לה את הכוח" להיות זאת שמקבלת את ההחלטות, ובסופו של דבר הגבר, טוני, הוא זה שיקבל את ההחלטות. בסצנה יש מעין תחושת "התנשאות" והגבר מוצג כ"עליון" יותר מהאישה.
-
ברוב הסצנות מתרחש קרב לחימה ובכל אותן הסצנות בהן מתרחש קרב לחימה, הנשים נלחמות באותו האופן הפיזי שבו הגברים נלחמים והן אף מנצחות בקרבות ומוצגות כבלתי מנוצחות.
-
בכל הסצנות יש ביטוי חיצוני לכוחן של הדמויות הנשיות, למעט סצנה אחת (הסצנה של פפר בסרט "איירון מן 3" שכבר ציינתי אותה בסעיף 4). כלומר, הדמויות הנשיות מבטאות את הכוח שלהן באמצעות לחימה פיזית, באמצעות כוחות העל שלהן או באמצעות שיתוף שמגלה על הכוח הנפשי שלהן (הסצנה שבה נטשה משתפת על העיקור שעברה במהלך הכשרתה כמרגלת רוסייה בקבוצת "האלמנות השחורות"). ביטוי באמצעות לחימה פיזית ניתן לראות לדוגמה בסצנה מהסרט "הנוקמים: מלחמת האינסוף" בה נטשה ואוקויה נלחמות בצורה פיזית ומראות את היכולות הפיזיות שלהן והכישורים שלהן בלחימה. ודוגמה נוספת לביטוי באמצעות כוחות העל משתקף בסצנה מהסרט "הנוקמים: סוף המשחק" בה וונדה משתמשת בכוחות העל שלה כדי להילחם בת'אנוס, בקרב ביניהם כוחותיה של וונדה מוצגים כעוצמתיים וישנה אף רמיזה לכך שיש לה את היכולת לנצח אותו.
-
ברוב הסצנות קיים דבר שהוביל להמעטה בערכה של הדמות הנשית. לדוגמה ניתן להבחין זאת בסצנה מהסרט "קפטן מארוול" בה יון רוג (דמות גברית) מזלזל בקרול ואף אומר לה בצורה עקיפה שבגלל היותה אישה אין לה את היכולת להפריד בין הרגשות שלה ולכן היא לא יכולה להיות לוחמת. ברוב הסצנות הסיבה ל"המעטה" היא בגלל ההתייחסות המזלזלת לעובדה שהדמות היא אישה ולא גבר.