:שאלות ירוקות
על פי שלב החקר שביצעת בעבודתך, הסבר כיצד התקשורת תורמת "להבניית המציאות" בקרב קהל צרכניה.
במהלך שלב החקר שביצעתי, הסקתי כי הסרטים, שהם כלי התקשורת עליהם אני מבצעת את החקר, הם גורם מאוד משפיע על החברה. למעשה נבנה עולם שלם, בזכות הצפיות הרבות שיש לסרטי מארוול, בו מתקיים אי שוויון מגדרי שמשמר את עצמו עד היום. האופן שבו נשים מוצגות בסרטים, בצורה של "הבניית מציאות" על ידי היוצרים שפועלים על פי האינטרסים שלהם ומציגים אי שוויון מגדרי, משפיע מאוד על יחס החברה- קהל הצרכנים, לנשים.
כתוב/י מהי ההגמוניה התרבותית אותה משליטה התקשורת? הסבר תשובתך בהתבסס על הטקסטים שבהם עשית שימוש בעבודה.
הגמוניה מתארת מצב של שליטה על הסדרים, נורמות וכללים חברתיים, והיא מעצבת את פני החברה על פי ערכים הגמוניים המשרתים את האינטרסים והצרכים של קבוצת השלטון ומציגים אותם כ"טבעיים", מוצדקים או כמיטיבים עם כולם.
סרטי הקולנוע, ככלי של התקשורת, משליטים הגמוניה תרבותית בכך שהם מעצבים את פני החברה על פי הערכים, הנורמות והכללים אותם הם מציגים על המסך. היוצרים יכולים להציג את האינטרסים שלהם ולהביא אותם למסך בצורה "טבעית" מבלי שהקהל יודע שמאחורי הסרט בו הוא צופה מוסתרים האינטרסים, בגלל העובדה שמתחולל מצב בו היוצרים גורמים לאינטרסים להראות כערכים מוצדקים שהחברה מקבלת אותם ללא התנגדות.
מהו מסגור? כתוב כיצד "ממסגרת" התקשורת את המקרים אותם חקרת/את הדילמה העומדת בבסיס עבודתך, והאם המסגור הוא מגמתי לדעתך. נמק/י.
מסגור זו דרך שממסגרת תופעה כלשהי לצורת התבוננות מסוימת, או נקודת תצפית מסוימת ממנה מספרים את הסיפור, ובכך הם סוגרים דרכים מסוימת להסתכלות. מסגור= חבילת פרשנות.
התקשורת (ובתוכה תעשיית הסרטים) מעודדת במהלך השנים את תופעת המסגור בכך שהיא בונה את הנשיות מנקודת תצפית מסוימת, נקודת תצפית של הגברים. האם ייתכן שהנשיות תוגדר בידי הגברים? בעיניי יש חוסר הגיון מוחלט בדרך הזאת. צורת ההתבוננות בה הגברים משתמשים בשביל לאפיין את הנשים בסרטי הקולנוע, ביניהם מארוול, היא צורת התבוננות שגויה, שמלאה באינטרסים אישיים של הגברים לגרימת הנאת צפייה אך ורק עבורם. המסגור הוא אכן מגמתי, ישנה נטייה מסוימת ברוב סרטי הקולנוע בהן מופיעות נשים אשר עוצבו על ידי גברים להבליט את המיניות של הנשים ובכך למשוך את קהל היעד, הגברים, בו היוצרים מתמקדים וליצור עימם אינטראקציה.
כיצד בא לידי ביטוי המושג גלובליזציה בעבודתך?
גלובליזציה הינה תהליך בו אמצעי התקשורת הופכים את העולם לכפר אחד "קטן", לזרימת המידע אין גבולות, המידע עובר בשידור חי, התוצאה תרבות אחת משתלטת על העולם. בעבודתי בחרתי את הסרטים ככלי תקשורת עליהם אבצע את החקר ובחרתי להתמקד בסרטי מארוול. סרטי מארוול מוקרנים ברחבי העולם, יש להם השפעה רחבה על התרבויות בכל רחבי העולם. התרבות העולמית מאמצת את הנורמות והערכים המוצגים בסרטים ואף פועלת על פיהם. בעבודתי אני מתייחסת לערכים והנורמות המוצגים בסרטים בהקשר לנשים ועל ההשפעה שלהם על התרבות העולמית ועל החברה בפרט.